Nieuwe vrijwilligers

Wordt ook vrijwilliger bij de Hulpkring!

Samen met zo'n 100 andere vrijwilligers geef je een stukje van je tijd aan mensen die dat echt nodig hebben. Het werk vraagt gemiddeld één á twee uur per week. En je wordt vrijwilliger bij een club waar collegialiteit en een goede sfeer hoog in het vaandel staan.

Vriendschappelijk huisbezoek

Je gaat op bezoek of iets ondernemen met mensen, die weinig of geen contacten hebben. Aanmeldingen voor bezoeken komen binnen via de ouderenadviseur, familie en/of bekenden of de mensen melden zichzelf aan. Als je vrijwilliger wordt, bekijken we bij welke cliënt jij past en of je iets voor hem/haar kan beteken. De bezoekjes zijn gemiddeld één tot anderhalf uur, eens in de twee á drie weken.

Klusjesdienst

Je gaat naar de mensen thuis om te helpen met een eenvoudige klus. Dat kan zijn een lekkende kraan, een losse tegel, een lekke fietsband, een te vervangen lamp, een te verplaatsen kast, een tuinklusje enz. Een klusje duurt normaal niet langer dan één hooguit twee uur. Grote klussen zijn voor de vakman.

Vervoer en begeleiding

Je vervoert mensen met je eigen auto die zelf niet (meer) kunnen autorijden.
Het vervoer is vaak binnen de gemeente Leek, maar kan ook naar het ziekenhuis zijn.
En wanneer de cliënt er om vraagt - en jij wilt dat ook - kan het zijn dat je met de cliënt meegaat de spreekkamer in. Natuurlijk ontvang je een kilometervergoeding.

 

Bel met 06-30858525. Je wordt dan terug gebeld door de coördinator van de dienst waarvoor je belangstelling hebt. In dat gesprek kan dan duidelijk worden of er een klik is.
Mailen kan ook: info@hulpkring.nl