Wat kun je doen als vrijwilliger

Samen met zo'n 100 andere vrijwilligers geef je een stukje van je tijd aan mensen die dat echt nodig hebben. Het werk vraagt gemiddeld één á twee uur per week. En je wordt vrijwilliger bij een club waar collegialiteit en een goede sfeer hoog in het vaandel staan.
Als vrijwilliger kun je aan de slag op de volgende manieren:
 

Vriendschappelijk huisbezoek

Je gaat op bezoek of iets ondernemen met mensen die weinig of geen contacten hebben. Samen koken kan bijvoorbeeld zo'n activiteit zijn. Aanmeldingen voor bezoeken komen binnen via De Schans, familie en/of bekenden, of de mensen melden zichzelf aan. Als je vrijwilliger wordt, bekijken we bij welke cliënt jij past en of je iets voor hem/haar kan beteken. De bezoekjes zijn gemiddeld één tot anderhalf uur, eens in de twee á drie weken.
 

Klusjesdienst

Je gaat naar de mensen thuis om te helpen met een eenvoudige klus. Dat kan zijn een lekkende kraan, een losse tegel, een lekke fietsband, een te vervangen lamp, een te verplaatsen kast , enz. Een klusje duurt normaal niet langer dan één hooguit twee uur. Grote klussen zijn voor de vakman.
Je kunt ook nog aan de slag in ons repaircafé of in ons rollator spreekuur;  het repaircafé is elke maand, het rollatorspreekuur vier keer per jaar.
 

Vervoer en begeleiding

Je vervoert mensen met je eigen auto die zelf niet (meer) kunnen autorijden.
Het vervoer is vaak binnen de gemeente Leek, maar kan ook naar het ziekenhuis zijn.
Ook kan het soms zelfs een veel langere rit zijn, maar natuurlijk alleen als je dat als vrijwilliger zelf ook wilt.
Wanneer de cliënt er om vraagt - en jij wilt dat ook - kan het zijn dat je met de cliënt meegaat de spreekkamer in. Natuurlijk ontvang je een kilometervergoeding.
Een andere mogelijkheid als vrijwilliger is dat je als begeleider meegaat op een busje dat ouderen naar en van de dagopvang ook weer thuis brengt.

Hoe De Hulpkring vrijwilligers werft

De Hulpkring werft vrijwilligers door

  • aanmeldingen via deze website
  • advertenties in bv huis-aan-huis bladen
  • advertenties op de website van VIP westerkwartier
  • individuele werving
  • werving via flyers in huis-aan-huis bladen of door ons zelf verspreid